.

.

Η DIGEA ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΝΕΟ "ΜΑΥΡΟ" ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Στην έντυπη έκδοση  των "Τυπολογιών" της 20/4/2106  διαβάζαμε  ότι :

"Ανοικτό αφήνουν οι ιδιώτες (Digea) το ενδεχόμενο να κόψουν το σήμα της ΕΡΤ εφόσον σκληρύνει η σύγκρουση και κοπεί κάποιος σταθμός στην αδειοδότηση. Υποστηρίζουν πως το σήμα της ΕΡΤ, και πριν της ΝΕΡΙΤ, μεταφέρεται καταχρηστικά και αν χρειαστεί, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, η σχέση αυτή θα διακοπεί. Η ΕΡΤ μέχρι σήμερα δεν έχει αναπτύξει δικό της δίκτυο, δεν έχει συσταθεί η ΕΡΤ ΝΕΤ που προβλέπει ο νόμος Παππά, ενώ έχει «παγώσει» και η συνεργασία με την Digea για την ανάπτυξη κοινού δικτύου, κατά το πρότυπο των WIND – Vodafone με τη Victus."


Δυστυχώς και στην περίπτωση της  ΕΡΤ, όσοι "παροικούν την Ιερουσαλήμ" παρακολουθούν   μια  ανεμοδαρμένη στα  δεξιά ύψη κυβέρνηση, να διαχειρίζεται  τη δημόσια  Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, σαν να είναι το "δράμι" που  μετακινείται  στο "ζύγι" της  ...τακτοποίησης  του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, με σκοπό να  ισορροπήσει κάποπια στιγμή η  "παλάτζα"  στο  νέο παιχνίδι  "γάτας - ποντικού"  με την  υφιστάμενη και ανερχόμενη μιντιακή μαφία.

Βλέπουν οι κoνσιλιέρε της  υφιστάμενης  κόζα - νόστρα  τον κίνδυνο να
αλλοιωθεί η  σύνθεση της ηγετικής τους ομάδας, και χρησιμοποιούν  την ισχύ και την εξουσία που τους παραχώρησε  το προηγούμενο μνημονιακό καθεστώς  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και με το κλείσιμο της ΕΡΤ, προκειμένου να  εκβιάσουν , όπως σωστά  επισημαίνουν οι "Αιχμές",  την κυβέρνηση να "μαλακώσει" την ...ημίσκληρη κατά καιρούς  στάση της σε όσα  εξελίσονται  στα παρασκήνια  στο θέμα  "αδειοδοτήσεις" τηλεοπτικών σταθμών.

Αυτό όμως που έχουν ξέχασει πολλοί είναι το ότι  η "δεύτερη φορά  αριατερά",  όχι μόνο δεν θωράκισε  την κοινωνία  απο τους τοξικούς τηλεβόες  της  εσωτερικής και εξωτερικής τρόικας, όχι μόνο  δεν προσέφερε  στα  θύματα της  τηλεοπτικής  δικτατορίας μια   πραγματικά  εναλλακτική δημοκρατική πρόταση  ραδιοτηλεόρασης, αλλά  αντίθετα  διατήρησε  τον "ακίνδυνο" για το σύστημα  χαρακτήρα  της  "νέας" ΕΡΤ , βάζοντας   θεσμικά  και μη θεσμικά  εμπόδια  σε όσους  αγωνίστηκαν για να αναστηθεί  μια  πραγματικά  δημόσια  δημοκρατική αδέσμευτη και λαΪκά  ελεγχόμενη Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, αλλά και σε όλους όσους  έχουν τα προσόντα, τις γνώσεις, και κυρίως  την βούληση να συνδράμουν ενεργά  πρός αυτή την κατεύθυνση.

 Αυτοί λοιπόν που  όπως έχει καταδειχθεί  "παρήγγειλαν"  το κλείσιμο της  ΕΡΤ για να επικρατήσουν ως  το  αδιαμφισβήτητο μονοπώλιο   στο  νέο ψηφιακό τηλεοπτικό τοπίο, σήμερα  φοβούμενοι ότι  η κυβέρνηση μπορεί και να  αφήσει το πόδι απο το φρένο στην πορεία  ανάπτυξης της "νέας" ΕΡΤ, απειλούν να  ρίξουν για δεύτερη φορά  "μαύρο" διακόπτοντας  την διανομή  του παραγόμενου τηλεοπτικού της προγράμματος.

Από την άλλη  η  βούληση της  κυβέρνησης  να συρρικνώσει  δραστικά την ΕΡΤ  όπως έχει  διαφανεί  όχι μόνο  με την αναβίωση  των  πράσινων (κυρίως) σουλατσαδόρων  της  ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, ή  τις  δηλώσεις  του Σπίρτζη αλλα και με την τροπολογία  που κατέθεσε  και η οποία  αφορά στην "κινητικότητα" των υπαλλήλων της, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια  σκέψης  σε όποιον αναρωτιέται απο πού πηγάζει  το θράσος  των εκπροσώπων της μιντιακής μαφίας.
Ας πρόσεχαν  κι ας ποροσέχαμε....

Share on Google Plus

About Τυποφρένεια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου