.

.

Ο ΠΑΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΗΧΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΡΠΑ

Γράφει ο Π.Χρυσοστόμου (f/b)

Ο Λευτέρης Ζάρπας , που σήμερα αιφνιδίως άφησε αυτό τον κόσμο, αφήνοντας και όλους μας στην ραδιοφωνία σε κατάσταση σοκ όταν πληροφορηθήκαμε το γεγονός, εκτός από ένας σπουδαίος τεχνικός με γνώσεις και μεγάλη εμπειρία, για πολλούς από εμάς ήταν κι ένας φίλος αλλά και πολύτιμος συνεργάτης. Βλέπετε, η έτσι και αλλιώς μοναχική δουλειά της παραγωγής εκπομπών (το έχω ξαναπεί) θα ήταν λειψή χωρίς τους ανθρώπους, τους συνεργάτες μας, της «άλλης πλευράς» του τζαμιού που είναι οι πρώτοι (και κάποιες φορές οι καλύτεροι) αποδέκτες όλων όσων κάνουμε. 

Χωρίς αυτόν πάντως και μερικούς άλλους σίγουρα δεν θα ήταν ίδιες πολλές από τις

εξωτερικές μεταδόσεις συναυλιών, εκδηλώσεων και φυσικά ποδοσφαιρικών αγώνων στην ραδιοφωνία τα τελευταία πολλά χρόνια. Ούτε θυμάμαι πόσες συναυλίες μεταδώσαμε μαζί κι ούτε θυμάμαι σε πόσες εξωτερικές συνεντεύξεις είχαμε συνεργαστεί. Θυμάμαι όμως ότι κάποιες τις είχε απολαύσει όπως εγώ, όπως αυτή του επίσης μακαρίτη σπουδαίου σκηνοθέτη Γρηγόρη Γρηγορίου που ήταν και η μοναδική που έδωσε στην ΕΡΑ από καιρό κι όσα μας είπε τα συζητούσαμε μετά για μέρες.

 Ένας εξαίρετος συνάδελφος μας λοιπόν απόλυτα συνδεδεμένος με την ΕΡΤ για πολλά χρόνια, ευγενής, ωραίος τύπος, εργατικός, αθώος, πάντα συνεργάσιμος, που έβρισκε λύσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα. Όποιον και να ρωτήσεις που τον γνώριζε, τα ίδια περίπου θα σου πει.

Ίσως η πιο χαρακτηριστική απόδειξη για όλα τα παραπάνω, ήταν το γεγονός πως όταν είδαμε το όνομα του στους προσληφθέντες τότε στην Νεριτ, στην οποία κι αυτός όπως και άλλοι πήγαν για να εργαστούν και να ζήσουν τις οικογένειες τους κι όχι για να συνεχίσουν «την καριέρα τους», κάποιοι που ανήκαμε στον «σκληρό πυρήνα» της ΕΡΤ open είπαμε: «Αν δεν πήγαινε ο Ζάρπας και μερικοί άλλοι καλοί και αξιόλογοι δεν θα έφτιαχναν ποτέ ραδιόφωνα, αλλά ας είναι αυτοί τουλάχιστον εκεί»

Αυτά για να σταματήσουν κάποτε και οι πιπίλες περί «ρεβανσισμού» των «μεν» προς τους «δε». Γιατί ο μόνος «ρεβανσισμός» που υπήρξε και υπάρχει είναι αυτός των εκάστοτε διοικούντων την ΕΡΤ προς τους εργαζομένους της.


Διοίκηση είπα και βρήκα αυτή τη φωτογραφία, από μια μετάδοση παράστασης του Διονύση (200 χρόνια πριν προαχθεί τελικά σε Πρόεδρος), όπου με τα πολλά τον πείσαμε τον Λευτέρη κάποτε να βγάλει και μια φωτογραφία, αφού μέχρι τότε δεν έβγαινε σχεδόν ποτέ. Για να μη χαλάσει το χατίρι της Μαρίνας, στήθηκε αλλά στάθηκε άκρη αριστερά, ενώ εμάς με τη Λίντα που μεταδίδαμε ίσως μας αναγνωρίσετε κάπου στη μέση, με φωτογράφο μάλλον την Έλενα που ήταν κι εκείνη μαζί μας στην μετάδοση.
Μικρή η ζωή…Και γίνεται μικρότερη με τις μικρότητες. Καλή αντάμωση φίλε μας Λευτέρη Ζάρπα.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλλά και στην ΕΡΤ που έχασε έναν άξιο επαγγελματία, έναν έντιμο και καλό άνθρωπο…
Share on Google Plus

About Τυποφρένεια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου