.

.

Η ΕΡΤ ανοίγει την ψηφιακή εποχή στο ραδιόφωνο - ξεκίνησε πιλοτική – δοκιμαστική εκπομπή ψηφιακού ραδιοφωνικού σήματος σε πρότυπο DAB+.

(Αναδημοσίευση απο το greekdigitaltv.blogspot.gr )


...ξεκίνησε πιλοτική – δοκιμαστική εκπομπή ψηφιακού ραδιοφωνικού σήματος σε πρότυπο DAB+.
Η εκπομπή πραγματοποιείται από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού Αττικής της ΕΡΤ στο VHF κανάλι 12C. Η ισχύς εκπομπής είναι
της τάξης των 300W. Η εκπομπή περιλαμβάνει έξι ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ, Κόσμος, Φωνή της Ελλάδας), καθώς και το Κανάλι της Βουλής. Για τη ακρόαση των προγραμμάτων απαιτείται ραδιοφωνικός δέκτης με δυνατότητα λήψης ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+.
Το ψηφιακό ραδιόφωνο έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αποτελεί το μέλλον της ραδιοφωνίας. Ο σχεδιασμός της ΕΡΤ είναι να καλυφθούν με ψηφιακό ραδιοφωνικό σήμα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας εντός του 2018 και αργότερα ολόκληρη η χώρα. Η ΕΡΤ για ακόμα μία φορά πρωτοπορεί και ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της ραδιοφωνίας στη χώρα μας.

ΕΡΤ DAB+: Πιλοτική εκπομπή ψηφιακού ραδιοφώνου στην Αττική…

Η πρώτη πιλοτική εκπομπή ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+ εκπέμπεται από την ΕΡΤ μέσω του Υμηττού στα VHF, από τον ψηφιακό πολυπλέκτη στο κανάλι 12C (227.36MHz) και σύμφωνα με το Satleo Forum περιλαμβάνει τα ραδιοφωνικά κανάλια εθνικής εμβέλειας "Πρώτο, Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα, KΟΣΜΟΣ, ΕΡΑ Σπορ, η Φωνή της Ελλάδας, καθώς και τη πιλοτική ΕΡΑ7 (η οποία μεταδίδει ραδιοφωνικά το Κανάλι της Βουλής)"

 Δείτε το σχετικό βίντεο με την έναρξη πιλοτικών εκπομπών ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+ από την ΕΡΤ...

Τυποφρένεια:
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ "ΠΑΛΙΟ" ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ 2013 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΝΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Share on Google Plus

About Τυποφρένεια

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου